Neçirvan Barzani, İtalya’nın yeni Erbil Başkonsolosu Camerota ile görüştü

23-11-2021
Rûdaw
Etiketler Başkan Neçirvan Barzani Erbil Başkonsolosu İtalya Michele Camerota
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani bugün Erbil’de İtalya’nın yeni Erbil Başkonsolosu Michele Camerota'yı kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani görüşmede, yeni görevinden ötürü Cametota’ya başarılar dileyerek Kürdistan Bölgesi'ndeki görevlerinde kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Barzani, Kürdistan Bölgesi'ndeki İtalyan kuvvetlerin IŞİD'e karşı mücadelede Peşmergeye verdiği destekten ve özellikle mültecilere yönelik eğitim ve insani yardım alanındaki yardımları için İtalya hükumetine teşekkür etti.

Michele Camerota da Kürdistan Bölgesi'nde göreve başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İtalyan Başkonsolos, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile özellikle ticaret, ekonomi, kültür ve eğitim alanlarındaki ilişkilerini geliştirme arzusunda olduğunu söyledi.

Camerota ayrıca IŞİD’e karşı mücadeledeki rolü nedeniyle ülkesi adına Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür etti.

Koronavirüs salgını ile mücadele, İtalyan ekiplerin Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışmaları, Kürdistan’daki üniversitelerde İtalyanca dil bölümünün açılması ve İtalya'dan Kürdistan Bölgesi'ne direkt hava yolculuğu ile Irak ve bölgedeki durumlar da ele alınan diğer konular oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli