CHP Ekonomi Masası Ağrı’daydı, Rûdaw ekibi ziyareti takip etti

Ağrı (Rudaw) - Türkiye’nin anamuhalefet partisi CHP, özellikle son zamanlarda kendisini “geleceğin iktidar partisi” olarak görüyor. Bu bağlamda sahada görünmek için yeni çalışmalar yapılıyor. Özellikle  CHP'nin uzun yıllar kayda değer oy alamadığı Kürt illeri son zamanlarda CHP’nin çalışma alanları arasında yer almaya başladı. Halen partinin 11 parlamenterinden oluşan bir heyeti 4 Kürt şehrini ziyaret ediyor.

11 milletvekilinden oluşan CHP Ekonomi Masası 4 günlük gezinin ilk gününde Ağrı ve ilçelerini ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet, Ağrı’da sivil toplum kuruluşları ve esnafı ziyaret etti.

Ağrı halkı heyete en çok ekonomik durumlarından, imkanların kısıtlı oluşundan yakındı. Ağrı Ticaret Odası'na göre, şehirde son iki yılda yaklaşık 1.600 dükkan ve işyeri kapandı.

Kemal Tok isimli bir vatandaş, “CHP daha önce doğudaki halka soğuk bakıyordu bu yüzden halk oy vermiyordu. Şimdi CHP iyi bir şey yaptı. İnşallah bu sefer bir vekil çıkaracağız. Kime sorsanız dert yanıyor. Bir torba un 300 liraya çıkmış” diye konuştu.

Vatandaş Serkan Kara da şunları söyledi: “CHP baş göz üstüne gelmiş. Bu iş ancak CHP'nin desteğiyle çözülebilir.”

Ağrı’da ekonomik durum giderek artan sayıda insanı göçe zorluyor ve binlerce insan Kanada ve bazı Avrupa ülkelerine göç ediyor.

Ağrı Esnaf Odası Başkanı Osman Selçuk, “Sadece CHP gelmemeli, tüm partilerin gelmesini istiyoruz. Herkes gelsin şehrin esnafına baksın, ekonomik durumunu öğrensin” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da, “Türkiye'nin diğer yerlerinde olduğu gibi burada da halk iyi bir ekonominin, adaletin ve yatırımların olmamasından yakınıyor. Burada duyduklarımız bunlar ve buna hukuksuzluk da sebep olarak gösteriliyor. Adalet sistemi kullanılmıyor. Binlerce insanın göç ettiğini duyuyoruz. Tüm bu hususları rapor halinde Genel Başkanımız sunacağız” dedi.

CHP heyeti, Iğdır, Ardahan, Kars’ı da ziyaret edecek. Turın sonunda kapsamlı bir raporun hazırlanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulması bekleniyor.