Mesrur Barzani ile İsveç Dışişleri Bakanı Linde ile görüştü

Erbil (Rûdaw) – Çeşitli temaslarda bulunmak üzere başkent Erbil’de bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile ülkesi arasındaki dostluğa ve Kürt diasporasının İsveç'teki önemli rolünden söz eden İsveçli Bakan, Peşmerge Güçlerinin IŞİD'e karşı kazanılan zaferde üstlendiği role övgüde bulundu.

Başbakan Mesrur Barzani de İsveç'e, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon kapsamında Peşmergeye verdiği destek için teşekkür etti.

Barzani, Kürdistan Bölgesi hükumetinin reform çalışmaları, ekonomik altyapıyı güçlendirme ve gelir kaynaklarını çeşitlendirmeye yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca Irak'ta seçim sonrası durum ve Belarus-Polonya sınırındaki mülteci krizinin çözülmesinin önemine de değinildi.

Linde’nin Erbil temasları

Dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gelen İsveçli Bakan, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımi ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Erbil’e gelen Linde, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bugün de Başkan Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Linde’nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile de görüşmesi bekleniyor.