PJAK'ın yeni bayrak önerisine tepkiler

23-10-2022
Etiketler Mahabad Kürdistan Bayrağı PJAK Rojhılat
A+ A-

Haber Merkezi – PKK’nin Rojhılat kolu PJAK’ın açıkladığı deklarasyonda Mahabad Kürdistan Cumhuriyeti bayrağının İran ve Rojhılat’taki gösterilerde kullanılması önerisine sosyal medyada tepki geldi.

PKK’nin Rojhılat’taki yapılanması Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (Partiya Jiyana Azad a Kurdistan / PJAK) 21 Ekim’de  Rojhılat ve İran’da 17 Eylül’den beri devam eden gösterilere ilişkin önerilerinin yer aldığı bir deklarasyon açıkladı.

Deklarasyonda en dikkat çeken ve sosyal medyada gündeme oturan “PJAK, sadece ve sadece Kürt halkının birlik ve beraberliği için ulusal kongrenin toplanarak tüm Kürdistani güçlerin alacağı yeni bir karara dek Kürdistan Cumhuriyeti (Mahabad) Bayrağını ulusal bayrak olarak kabul etmektedir” kararı oldu.

Gösterilerde “parti ve örgüt sembollerinin” kullanılmaması gerektiğini belirten PJAK’ın Rojhılat partilerinin Kürdistan Cumhuriyeti (Mahabad) Bayrağını kullanılmasını önermesi tartışmalara neden oldu.

Zira gerek 17 Eylül’de Kürt kadın Jina Emini’nin cenazesi ardından Saqız kentinde patlak veren ve tüm kentlere yayılan 37 gününe giren gösterilerde gerekse yurtdışındaki destek gösterilerinde Kürdistan bayrağı açılıyordu.

Sosyal medyada bir çok Kürt kullanıcı PJAK’ın bu kararını “pravokasyon” olarak değerlendirirken bazıları ise bu adımı “olumlu” olarak tanımlıyor.

PJAK deklarosyanında ayrıca İran ve Rojhılat’taki gösterileri “halkların devrimi” olarak niteledi ve partilerden “devrim sonrasını planlamak” için bir araya gelmesini önerdi.

Sosyal medyada PJAK’ın Kürdistan bayrağı açıklamasına gelen bazı tepkiler şu şekilde:

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli