Frankfurt Kitap Fuarı'nda Kürt yazar Yavuz Ekinci’ye ilgi

23-10-2021
Rûdaw
Etiketler Yavuz Ekinci Batmanlı Kürt yazar Frankfurt Kitap Fuarı Almanya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Batmalı Kürt yazar Yavuz Ekinci’nin yazdığı ‘Peygamberin Endişesi ve "Amar ve Sara " kitapları Almanya’da çok ilgi görüyor.

Dünya yayıncılığının en önemli buluşmalarından uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, üçüncü gününde devam ediyor.

73’üncüsü düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı bu süre boyunca küresel yayıncılık uzmanlarından ünlü yazarlara, çevirmenlerden teknoloji sektörünün içerik üreticilerine kadar geniş yelpazede sektörün profesyonellerine hizmet veriyor.

110 ülkeden 7 bin 140 katılımcı kuruluşun katıldığı fuarda birçok sivil toplum örgütü de stant açtı. Fuara katılan sivil toplum örgütlerinden biri de International Journalists Association/Uluslararası Gazeteciler Derneği oldu.

Batmalı Kürt yazar Yavuz Ekinci de fuara katılanlar arasındaydı.

‘Peygamber’in gözyaşı ve O gün Ammara dağlarından gelen bir adam’ Almancaya çevrilen eserleri ülkede çok ilgi görüyor.  

Frankfurt Kitap Fuarı’nın 3’üncü gününde yazar Ekinci saat 16:00-17:00 arasında bir seminer düzenleyecek.

20-24 Ekim tarihleri arasında açık kalacak fuarda 7 bin 140 yayıncı yer alıyor. Arap ülkeleri de büyük stantlarla yerini almış durumda. Dünyanın en köklü kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’nı günde 25 bin kişinin gezmesine izin veriliyor.

Kobani’ye destek verdiği için hakkında dava açılmıştı

Newroz'la ilgili paylaşımları ve Kobanê'ye destek açıklaması gerekçesiyle hakkında dava açılan yazar Yavuz Ekinci'nin ilk duruşması, 09 Eylül 2021 tarihinde İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Ocak 2022, saat 11.00'e erteleme kararı vermişti.

Ne olmuştu?

Yazar Yavuz Ekinci, 2013 ve 2014 yılındaki sosyal medya paylaşımları ile Kobanê'ye destek açıklaması nedeniyle hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Ekinci, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 2013 ile 2014 yılları arasında sosyal medya da paylaşım yaptığım Diyarbakır Newroz’u, Kobani’ye destek görseli ve yazarlarla birlikte yaptığımız Kobani’ye destek açıklamasını suç sayarak hakkımda iddianame düzenledi. Savcılığın hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi” demişti.

Yavuz Ekinci kimdir?

Yavuz Ekinci, 1979'da Batman'da doğdu. Cennetin Kayıp Toprakları romanında anlattığına benzer bir ailede, Mişrita'da büyüdü.

Sırasıyla Yedibölük Köyü İlkokulu (1990), Siirt İmam Hatip Lisesi Orta Kısmı (1993), Batman Endüstri Meslek Lisesi (1997) ve Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü (2001) bitirdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimine devam ediyor. İstanbul'da bir okulda öğretmenlik yapmaktadır.

Meyaserin Uçuşu, Sırtımdaki Ölüler, Bana İsmail Deyin, Tene Yazılan Ayetler, Bir Dersim Hikâyesi ve Peygamberin Endişesi gibi önemli eserlere imza atmıştır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli