El Kaide lideri Matar, Rojava’da öldürüldü

23-10-2021
Etiketler El Kaide Rojava
A+ A-

Haber Merkezi – ABD, El Kaide liderlerinden Abdülhamid Matar’ın Rojava’da öldürüldüğünü açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rojava'nın Gire Spi (Tel Abyad) ilçesine bağlı Suluk kasabası yakınlarında düzenlediği hava saldırısında üst düzey El Kaide liderlerinden Abdülhamid Matar’ın öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin, Suriye'nin kuzeybatısında düzenlediği hava saldırısında Abdülhamid Matar’ın öldürüldüğü belirtilerek, "MQ-9 tipi insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda sivil kayıplara dair herhangi bir bilgimiz yok" denildi.

El Kaide'nin, ABD ve müttefikleri için tehdit oluşturmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, "El Kaide, Suriye'yi, yeniden inşa etmek, dış örgütlerle koordinasyon sağlamak ve dış operasyonları planlamak için güvenli bir sığınak olarak kullanıyor. El Kaide ayrıca Suriye'yi, Suriye, Irak ve ötesine ulaşan tehditler için bir üs olarak kullanıyor" ifadelerine yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları, Ekim 2019'da Rojava’da Özerk Yönetimin kontrolü altındaki Serekani ve Gire Spi ilçelerine yönelik “Barış Pınarı” adıyla bir operasyon gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli