Başkan Neçirvan Barzani, Urmiye Valisini kabul etti

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil'de, Urmiye Valisi Muhammed Sadık Mutemidyan’ı kabul etti. Başkan Barzani  görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparak, "Kürdistan Bölgesi komşu ülkelerle iyi ilişkiler ve işbirliği istiyor" dedi.

Başkan Neçirvan Barzani, bugün, Urmiye Valisi Muhammed Sadık Mutemidyan ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Görüşmeden sonra Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından basın açıklaması yayınlandı.

Açıklamada, "Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin kolaylaştırılması ve daha fazla koordinasyonun sağlanması ile Kürdistan Bölgesi sınır kapılarından Irak’taki inanç merkezlerini ziyaret etmek üzere geçmek isteyen İranlı turistler ele alındı” denildi.

Açıklamada ayrıca; Urmiye Valisinin Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmekten ve Başkan Barzani ile görüşme fırsatından memnuniyet duyduğunu ifade ettiği ve "ticari ilişkileri daha da geliştirmek ve tüm imkanları sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerini" yinelediği belirtildi.

Erbil Valisi Omid Xoşnav, Soran Bağımsız İdaresi Başkanı ve İran'ın Erbil Başkonsolosu'nun da hazır bulunduğu görüşmede, bölgesel siyasi durum ile karşılıklı çıkarlar bağlamında birçok başlık ele alındı.