Şemdinli’de kene can aldı

23-07-2019
Şewket Herkî
Şewket Herkî
Etiketler Nasır Sever Şemdinli Kene
A+ A-

 

Erbil (Rûdaw) – Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gemana (Koçbaşı) köyünde yaşayan ve kene ısırması sonucu oluşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle 13 gündür Van'daki bir hastanede tutulan Nasır Sever (18) hayatını kaybetti.

 

Hayatını kaybeden gencin yakınlarından edinilen bilgilere göre; iki hafta önce Şemdinli merkeze bağlı Gemana Köyü’nden çobanlık yapan Nasır Sever sürü güttüğü esnada kene tarafından ısırıldı.

 

İlk etapta kene tarafından ısırıldığını fark etmeyen Nasır Sever, olaydan bir gün sonra baş ağrısı şikayeti ile Şemdinli Devlet Hastanesi’ne müracaat etti.

 

Burada kendisine serum verildikten sonra taburcu edilen Sever ertesi gün ağrılarının artması üzerine Yüksekova Devlet Hastanesi’ne oradan da Van Yüzücü Yıl Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.

 

Van’da 13 günlük yaşam savaşını kaybeden Sever hayatını kaybetti.

 

Cenaze ailesine teslim edilmedi

 

Rudaw’ın edindiği bilgilere göre  hastane görevlileri Nasır Sever’in cenazesinde yoğun zehir olması ve hastalığın bulaşma riski nedeniyle cenazeyi ailesine teslim etmedi.

 

Sever’in cenazesinin aynı gerekçe ile Şemdinli’ye nakline de izin verilmeyerek Van’da toprağa verildi. Nasır Sever’in ölümü Şemdinli’de derin üzüntüye sebep olurken, olay Şemdinli’de ilk olma özelliği taşıyor.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli