Kürt doktorlar geri dönmüyor!

23-07-2016
Rûdaw
Kurdstan
Kurdstan
Etiketler Kürdistan Almanya Sağlık
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Rekevt Heme Reşid, eğitim amaçlı Almanya’ya giden Kürt doktorların eğitimlerini tamamladıktan geri dönmediklerini söyledi.

 

Dr. Rekevt Heme Reşid, bugün basına yaptığı açıklamada,“Sizden gizleyemeyiz. Almanya’ya giden Kürt doktorların geri dönmemesinden korkuyoruz. Eğitimlerini tamamladıktan sonra Kürdistan’a dönmüyorlar” dedi.

 

Reşid, Alman yetkililerle ülkelerinde eğitim gören Kürt doktorların geri dönmesini garantiye almak amacıyla yeni bir mekanizma oluşturmak istediklerini söyledi.

 

Rûdaw Sağlık Masası Sorumlusu Dr. Aras Bradosti ise, 2014’ün Nisan ayında Kürt doktorların Almanya’da eğitim almasına yönelik bir projeyi, Alman Hükümeti’ne sunduklarını ifade etti.

 

Almanya Sağlık Bakanlığı projeyi onaylayarak Almanya’nın bu konuda hazırlık yapacağını belirterek, Kürdistan Bölgesi’ne sunmuştu.

 

Dr.Aras Bradosti,“Almanya ve Kürdistan Bölgesi projeye onay vererek Kürt doktorların Almanya’da eğitim aldıktan sonra Kürdistan’daki sağlık sektörlerinde uygulanmaya gidilmesini çalıştık.”

 

Projenin bu denli gecikmesinin nedenini ise Bradosti, “Almanların projenin tamamında bize yardım etmesiydi” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli