MARDİN - Lösemi hastası Rojin destek bekliyor

23-05-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 6 yıldır lösemi hastası olan Rojin Aras, kemik erimesi nedeniyle günden güne eriyor. Rojin, tedavisi için kamuoyunun desteğini bekliyor.

 

Kızıltepe ilçesine bağlı Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Garibe Aras, 12 yaşındaki lösemi hastası kızı Rojin’in tedavisini karşılayamadığını söyleyerek, kendisine yardım edilmesi çağrısında bulundu.

 

Aile, Sosyal Hizmetler Vakfı’nın yüzde 90 engelli raporu olan lösemi hastası Rojin için verdiği maddi yardımla yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor.

 

Lösemi hastası ve bir süre önce babasını kaybeden Rojin, kardeşi ve annesiyle zor bir yaşam mücadelesi veriyor.

 

300 TL karşılığında rutubetli bir evde yaşayan Rojin ve ailesi sürekli enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

 

Yaklaşık 6 yıldır lösemiye karşı mücadele eden Rojin, kemik erimesi nedeniyle günden güne eriyor. Ayakkabısını dahi giymekte zorlanan Rojin, kamuoyunun desteğini bekliyor.

 

Rojin’in Twitterda yayınlanan kısa bir videoda, kendisine yardım yapılması çağrısında bulunaraki, şu ifadeleri kullandı:

 

“Abiler, ablalar bana bisiklet ve tablet alırsanız çok sevinirim. Bende diğer arkadaşlarım gibi bisiklet sürerim tapletle oynarım yani çok sevinir, mutlu olurum.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli