Peşmerge Ezidhan Gücü’nü eğitiyor

23-05-2017
Rûdaw
Etiketler Peşmerge Güçleri Şengal Ezidi Kürtler Ezidhan Savunma Gücü
A+ A-

Şengal (Rûdaw) - Peşmerge Bakanlığı bünyesine alınan Ezidhan Savunma Gücü savaşçıları askeri eğitime başladı.

 

Askeri eğitim, Ezidhan Savunma Gücü'nün Şengal'in Sınune nahiyesindeki karargahında yapılıyor.

 

Rûdaw'a konuşan Medine Hıdır Halef adlı kadın savaşçı, kardeşleriyle birlikte vatan topraklarını savunma için eğitim aldıklarını ifade ederek, “Artık topraklarımızın işgal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Bin savaşçısı olan Ezidhan Savunma Gücü, bölükler halinde 35 günlük eğitimden geçecek. Peşmerge Bakanlığı bünyesinde ise Ezidhan Savunma Tugayı ismiyle yer alıyor.

 

Peşmerge komutanı Abdurrahman Nuri, Peşmerge Güçleri Duhok Piyade Eğitim Merkezi'nden 15 subay ve 14 askeri danışmanın Ezidi savaşçıları eğitmek amacıyla görevlendirildiğini belirtti.

 

Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo, eğitimler tamamlandıktan sonra Peşmerge Bakanlığı tarafından birliklerin görev yerlerinin belirleneceğini ifade etti.

 

Eski Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Merkez Kurul Üyesi olan Haydar Şeşo, IŞİD'in Şengal bölgesine saldırdırmasında sonra Şengal Dağı'nda Şerefdin Mezarı yakınında örgüte karşı direndi. Şeşo, etrafında toplanan bir grup Ezidi’den askeri bir güç kurdu.

 

Haydar Şeşo'nun gücü bir süre Bağdat'tan destek alıyordu. Ancak Peşmerge Bakanlığı yetkilileri, Bağdat'la irtibatlarını kesmesi şartıyla kendilerini destekleyeceklerini açıklamıştı.

 

Peşmerge Bakanlığı, bir yıl aradan sonra 12 Mart'ta resmi olarak söz konusu güçte yer alan bin savaşçıyı bünyesine aldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli