FLAŞ - IŞİD’in keskin nişancı barınağı yerle bir!

23-05-2015
Rûdaw
Etiketler IŞİD Keskin Nişancı
A+ A-

Keske (Rûdaw) – Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Musul Keske kavşağı ve Dicle’nin batı cephesinde bulunan IŞİD örgütünün keskin nişancıları ve doçkalı araçları için barınak olarak kullandığı eski fabrikayı bombaladığı bildirildi.

 

Peşmerge Güçleri Zerevani Komando Kuvvetleri’nden (Özel Kuvvetler) yapılan açıklamada, sabah saat 09:00 sıralarında koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Dicle’nin batı cephesi ve Musul’un Keske kavşağında bulunan IŞİD örgütü mevzilerini hedef aldığı belirtildi.

 

Vurulan en önemli hedefin, eski bir fabrika olduğu belirtilen açıklamada, “Sözkonusu fabrika IŞİD örgütünün keskin nişancıları (Kanasçılar) ve Doçka monte edilen araçlarının barınağı olarak kullanıyordu” denildi.

 

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Zeravani Komando Kuvvetleri Basın Sorumlusu Yarbay Dılşad Mevlud, operasyonun, cephedeki komutanlarının bilgilendirmesi üzerine yapıldığını kaydetti.

 

Örgütün barınağı olan fabrikanın yerle bir edildiğini aktaran Yarbay Dılşad Mewlud, “Bu hamle bölgenin güvenliği açısından önemli” dedi.

 

Son günlerde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları bölgede sık sık örgüte hava saldırıları düzenliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli