Erdoğan’a Erbil’de hangi yemekler ikram edildi, ne yedi?

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Erbil ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onuruna akşam yemeği verdi. Sofrada Kürt mutfağının ünlü yemekleri yer aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan beraberindeki heyetle dün Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarının ardından akşam saatlerinde başkent Erbil’e geldi.

Erdoğan, Erbil Havalimanı’nda Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından resmi törenle karşılandı. Törende Başbakan Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve her iki ülkenin bakanları hazır bulundu.

Daha sonra Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Erdoğan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşme sırasında Erdoğan’ın onuruna akşam yemeği verildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, sofrada tamamen Kürt mutfağına özgü yemekler yer aldı. Konuklara qerexerman, Erbil dolması, Erbil kebabı, mahşi, tavuk, bulgur pilavı ve Kürt kavurması ikram edildi.

Erdoğan, Erbil dolması ile kebap, bulgur, Kürt kavurması ve qerexermanı tattı ve yemekleri beğendiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği ziyaretinde Başkan Mesud Barzani ile bir araya geldi ve ayrıca Kürdistan Bölgesi Hükümeti bakanlarının yer aldığı heyetler arası toplantıya katıldı.

Erdoğan, 3 saat süren temaslarının ardından Erbil’den ayrıldı.  

Erdoğan’a ziyaretinde Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Muhammed Fatih Kaçar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahreddin Altun ile Dış Politika ve Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.