Süleymaniye Valisi değişiyor

Süleymaniye (Rûdaw) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Değişim Hareketi (Goran) arasında Süleymaniye Valiliği için imzalanan anlaşma 30 Nisan’da doluyor.

 

KYB Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir’in görev süresinin 30 Nisan’da dolması nedeniyle görevini bırakması gerektiği belirtiliyor.

 

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye İl Meclisi’nin KYB’li Üyesi Rêkewt Zeki, şunları söyledi:

 

“30 Nisan’da Süleymaniye Valiliği makamı Goran’da kalmayacak. Partimiz önündeki dört seçenekten birini seçebilir. Valilik görevinin başka bir şey karşılığında Goran’da kalması. Aso Feridun’un vali olarak görevlendirilmesi. Meclis üyelerinden birinin vali seçilmesi ya da meclis dışından yeni bir vali vekilinin atanması.”

 

KYB ve Goran, Süleymaniye Valiliği görevinin iki parti arasında eşit sürelerle yürütülmesi amacıyla anlaşma imzalanmıştı.

 

Süleymaniye İl Meclisi Goran Grubu Başkanı Rêbwar Ahmed ise, “Anlaşmamız çok geç uygulandı. Eğer 30 Nisan’dan sonra Valilik görevi Goran’da kalmayacaksa, Kürdistan Bakanlar Kurulu’nun valilik seçimlerinin tarihini belirlemesi gerekir. Kaldı ki biz de onu talep ettik” diye konuştu.

 

Goran geçen yıl KYB ile yaptığı anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmiş ve ortak başkanlık sistemine son vermişti.