Sağlık Bakanlığı bir ilçenin karantinaya alınmasını istedi

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, 8 koronavirüsü vakasının tespit edildiği Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesinin karantinaya alınmasını talep etti.

Bakan Dr. Saman Berzenci, virüsün yayılması konusunda “tehdit teşkil eden bölge” olarak nitelendirdiği Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesinin tamamen karantinaya alınmasını ve kentte geniş testler yapılmasını istedi.

Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Sabah Hewrami de, koronavirüsü vakalarına rastlanan Derbendihan ve Çemçemal ilçelerinde halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Hewrami, yaptığı yazılı açıklamada, değişen iklim şartlarına dikkat çekerek, her iki ilçede de zorunlu olmadıkça vatanşlardan evlerinden çıkmamalarını talep etti.

Rojhılat sınırında bulunan Derbendihan’da dün ve önceki gün 8 kişinin yeni tip korona virüsüne (Covid-10) yakalandığı tespit edilmişti.

Aynı şekilde Çemçemal’de de 1 kişinin korona virüsü testi pozitif çıkmış, sözkonusu kişi ile ailesi karantinaya alınmıştı.

Kürdistan Bölgesi’nde korona virüsüne yakalananların sayısı 76’ya yükseldi. Bunlardan 13’ü tedavi edildikten sonra evlerine dönerken Süleymaniye’de 1 kişi de yaşamını yitirdi.