Anne, 5 aylık bebeğine akciğerini vermeye hazır fakat ameliyat parası yok

Erbil (Rûdaw) – 5 aylık Şehd Şivan’ın acil olarak olarak akciğer nakli olması gerekiyor. Şehd bebeğin annesi ona akciğerini vermeye hazır ama akciğer nakli için yurt dışına gitmeleri gerekiyor ve maddi durumu kötü olan aile ancak yardım alarak bu ameliyatı yapabilir.

Rûdaw TV’de Şehyan Tehsîn'in sunduğu “Berpirsiyar/Sorumlu” programına konuk olan Şehd’in babası Şivan Abdülrahman, bebekleri doğduğunda sarılığa yakalandığını ama doktorunun, “Evinize gidin, çocukların çoğunda sarılık olur, önemli bir şey yok” diyerek kendilerini eve gönderdiğini belirtti.

Şehd 3 aylıkken başka bir doktora gittiklerini söyleyen Şivan Abdülrahman, yeni doktorun kendilerine sarılığın akciğere sirayet ettiğini ve bebeklerinin akciğer nakli olması gerektiğini söylediğini ifade etti.

“Mutlaka yurt dışına götürülüp tedavi edilmesi gerekiyor”

Bebeklerinin çok acı çektiğini ifade eden Abdülrahman, “Şehd’in gözüne uyku girmiyor, daima ağlıyor. Tedavisi burada, Kürdistan Bölgesi’nde, yapılamıyor. Mutlaka yurt dışına götürülüp tedavi edilmesi gerekiyor” dedi.

“Akciğerimi vermeye hazırım, yeter ki ameliyat için yardımcı olunsun”

Şehd’in annesi Kevser Menaf, “Kızıma akciğerimi vermeye hazırım yeter ki ameliyat için bize yardımcı olunsun” diyerek akciğer naklinin yapılması için yardıma gereksinim duyduklarını belirtti.

“Kızımıza çok düşkünüz”

Şehd’in ilk ve tek çocukları olduğunu söyleyen anne Kevser Menaf, “Şehd bizim ilk çocuğumuz ve ona çok düşkünüz. Kızımın sağlık durumu çok kötü ve sabaha kadar uyuyamıyor. Daima karnı şişiyor, ya ilaç veriyoruz ya da hastaneye götürüp uyutuyoruz” şeklinde konuştu.

“Çocuğuma yardım edilmesini istiyorum”

Akciğer naklinin yapılması için kendilerine yardım edilmesi gerektiğini dile getiren anne, “Çocuğuma yardım edilmesini ve çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum. Önünde, uzun bir geleceği var ama tek onun tek dostu doktorlar ve ilaçlar. Onu, mümkün olan en kısa sürede yurt dışına götürüp ameliyat etmek istiyoruz. Kısa süre önce evlendik, maddi durumumuz kötü. Borcumuz var, kızımızı ameliyat edebilmek için satacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

“Sağlık durumu gittikçe daha kötüye gidecek”

Duhok’taki Hêvî Çocuk Hastanesi Müdürü Nizar Bekir, Şehd’in akciğerlerine sirayet eden sarılık devam ettikçe sağlık durumunun daha da kötüye gideceğini ifade ederek “Akciğer nakli ameliyatlarında başarı oranı oldukça yüksek ve bu operasyonlar İran, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde yapılıyor” ifadelerini kullandı.