DSM: Trump’ın kararı tehditleri sonlandırır

23-02-2019
Rûdaw
Etiketler DSM Trump
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Sözcüsü Emced Osman, ABD'li bir grup askerin Suriye'de kalmasının Türkiye'nin tehditlerini sonlandıracağını, Suriye hükümetini de çözüme yakınlaştıracağını söyledi.

 

Emced Osman, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Diğer ortaklarımızla birlikte Suriye'de küçük bir grup askerimizi bırakabiliriz" şeklindeki açıklamasını Rûdaw’a değerlendirdi.

 

Osman, "ABD'nin bu askeri güçleri karar verildiği şekilde Suriye'de kalırlarsa öyle inanıyorum ki diğer Avrupalı güçler için de güvence olacak, onların Koalisyon veya başka bir isim altında güçlerini bölgede bırakmasını sağlayacaktır" dedi.

 

ABD askerlerinin Suriye'de kalma kararı için, "Türkiye'nin DSG'ye yönelik açık tehditlerine karşı güvence olacak" diyen DSM sözcüsü, Türkiye'nin tehditleri basite alınmaması gerektiğini vurguladı.

 

ABD askerlerinin bölgedeki varlığını Suriye hükümetini çözüme yanaştıracağını kaydeden Osman, "Öyle inanıyorum ki bu gelişme Suriye'de genel bir siyasi çözüme çok iyi yardım edecektir. Bölgenin korunması manevi güç, lojistik ve imkanlar açısından kolaylıklar sağlayacak, tehditlerin sonlandıracaktır" ifadesini kullandı.

 

Trump dün yaptığı açıklamada, "Diğer ortaklarımızla birlikte Suriye'de küçük bir grup askerimizi bırakabiliriz" demişti.

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise, güvenli bölge kurmak için uluslararası bir koalisyona destek vermek üzere birkaç yüz asker bırakacağını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli