Din adamı cinayetinde son gelişme

Erbil (Rûdaw) - Erbil Asayiş Müdürlüğü, 31 Ocak’ta öldürülen Kürt din adamı Mahmud Osman’ın (54) katili olduğu gerekçesiyle 5 kişiyi yakaladı.

 

“Mele Mahmud” olarak tanınan Mahmud Osman adlı din adamı 31 Ocak saat 22:30 sıralarında başkent Erbil’de evinin önünde öldürülerek, üzerindeki 800 dolar da çalınmıştı. 

 

Erbil’de Süleyman Muhammed Camisi’nde imam olan evli ve 3 çocuk babası Mahmud Osman, ayrıca döviz bürosu da işletiyordu.

 

Erbil Asayiş Müdürlüğü, Mahmud Osman’ın katilleri olduğu şüphesiyle 5 kişinin yakalandığı belirterek, görüntülerini yayınladı.

 

Yapılan yazılı açıklamada Muhammed Sabır Abdullah, Tarık Aziz Mahmud, Serkevt Kerim, Şükür İsmail ve Kawe Muhammed Hızır adlı kişilerin cinayetin yanısıra hırsızlık suçlarından yargılanacağı belirtildi.

 

Şüpheli kişilerin işledikleri bazı cinayet ve hırsızlık suçlarını itiraf ettikleri kaydedildi.

 

Erbil Asayiş Müdürlüğü, konuya ilişkin araştıma ve incelemenin devam ettiğini  belirterek, ayrıntılı bilgileri kamuoyuna duyurucaklarını belirtti.

 

Açıklamanın sonunda Erbil Asayiş Müdürlüğü, Erbil’deki vatandaşların soruşturma çerçevesinde kendilerine yardım etmesinden dolayı teşekkürlerini sundu.