Musullu öksüz kardeşlere peşmerge eli

23-02-2017
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Musullu Öksüz Çocuk Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Musullu 2 öksüz kardeşe peşmerge sahip çıktı.

 

İki krdeşin babaları geçtiğimiz günlerde Musul’da IŞİD’in intihar saldırısı düzenlediği lokantada hayatını kaybederken, olayda yaralanan annelerinin akibeti hakkında ise herhangi bir bilgiye ulaşılamıyor.

 

Biri 18 diğeri ise 4 aylık olan Musullu kardeşler, hiçkimseleri olmadığı için komşuları tarafından Irak Ordusu’na teslim edilmişti ancak talihsiz çocukları onlar da peşmergeye teslim etti.

 

Öksüz çocuklara sahip çıkan peşmerge, çocukları Barzani Yardım Derneği’ne emanet etti. Çocuklar son olarak çocuk esirgeme kurumuna teslim edildi.

 

Çocukların akraba veya yakınlarını bulmak için Barzani Yardım Derneği Yöneticisi Rızgar Ubed, bütün kamplarda teker teker yaptıkları araştırmalar sonrasında, Güney Kürdistan’daki bir kampta çocukların ninesine ulaştıklarını belirtti.

 

50 yaşındaki nine Halide Muhsin, 16 yaşındaki kızıyla birlikte 2 yıldır Kürdistan Bölgesi’ndeki bir kampta yaşamını sürdürüyor.

 

İki çocuk ve nineleri, kampta bulundukları çadırdan alınıp çocuklardan dolayı kabin evlere yerleştirildi.

 

Çocuklar, sağlık ekiplerinin gözetiminde tutulurken yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçları ise yardım derneği tarafından temin ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli