Hawrami’den Parlamentoya olağanüstü oturum çağrısı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, seçim yasasında yapılacak değişiklik ve çoklu seçim bölgesi yönetmeliğini görüşmek üzere Parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırdı.

Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı, Parlamentodaki partilerin grup başkanları ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Yüksek Seçim Komisyonu'nun yeniden etkinleştirilmesi konusu ele alındığı toplantının ardından bir açıklama yapan Parlamento Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, “Seçim yasasında yapılacak değişiklikler konusunda partilerin sunduğu teklifler ile çoklu seçim bölgesi yönetmenliğinin görüşülmesi için Parlamentonun bir an önce olağanüstü toplanması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Hewrami, seçimlerin bu yıl içerisinde yapılması ve daha fazla vakit kaybedilmemesi için Seçim Komisyonu'nu yeniden aktif olması gerektiğini vurguladı.

Ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyen Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Grup Başkanı Ziyad Cabbar ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Zana Mele Halid, toplantının olumlu geçtiğine dikkati çekti.

Cabbar, “Bütün siyasi partiler, seçimlerin zamanında yapılması ve seçim yasasının değiştirilmesi konusunda anlaştılar" derken Halid ise, seçim önündeki yasal engellerin kaldırılması için gereken çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, Başkan Neçirvan Barzani’nin önümüzdeki iki ay içerisinde seçim tarihini belirleyeceğini duyurmuştu.