Kore’li başkonsolos Erbil’e böyle veda etti: Asla unutmayacağım!

Erbil (Rûdaw) – Görev süresi dolan Güney Kore’nin Erbil Başkonsolosu Choi Kwang-Jin, Erbil Valisi Omid Xoşnav ile yaptığı görüşmede, “Erbil ve bu kentin dostlarını asla unutmayacağım. Erbil her zaman yüreğimde kalacak” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde üç yıllık grev süresi tamamlanan Güney Kore’nin Erbil Başkonsolosu Choi Kwang-Jin, Erbil Valisi Omid Xoşnav’ı ziyaret etti.

 Burada kaldığı süre boyunca iki taraf arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve çalışmalarında sağlanan kolaylık nedeniyle Vali Xoşnav’a teşekkür eden Kwang-Jin, “Erbil’de geçirdiğim son 3 yıl hayatımın en güzel yıllarıydı. “Erbil ve bu kentin dostlarını asla unutmayacağım. Erbil her zaman yüreğimde kalacak. Bugün de sizden ayrılacağım için hüzünlüyüm” diye konuştu.

Vali Xoşnav da Başkonsolos Kwang-Jin’in görev süresi boyunca siyasi, kültürel ve sanatsal alanda Erbil’e bir çok hizmette bulunduğunu kaydederek, “Güney Kore 17 yıldır Erbil’de diplomatik temsilcilik sahibi. Bu süre zarfından bizim gerçek dostlarımız olduğunuzu gösterdiniz. Aramızdan ayrılacağınız için bizler de hüzünlüyüz. Yeni çalışmalarınızda size başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaret esnasında Vali Omid Xoşnav, Güney Kore Başkonsolosu’na Erbil’i hatırlatan bir plaket takdim etti.  

Güney Kore’nin Erbil Başkonsolusu Choi Kwang-Jin daha önce Rûdaw’a verdiği bir röportajda, “Kürdistan doğru yolda ilerliyor ve iyi adımlar atıyor. Ekonomik ve siyasi açıdan ve yine uluslararası ilişkileri de çok ilerlemiş durumda. Ben Kürdistan yönetimi ve halkını takdir ediyorum” demişti.

Başkonsolus Choi Kwang-Jin, görev süreci boyunca iki defa da Rûdaw’ı ziyaret etti.

Choi Kwang-Jin, 22 Ekim 2020’deki ziyaretinde “Güney Kore Ulusal Günü” vesilesiyle hazırlanan yayın nedeniyle Rûdaw Medya Grubu’na “teşekkür ve saygı” plaketi sunmuştu.

Başkonsolos Kwang-Jin, 14 Nisan 2021 tarihinde de Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’nın Rûdaw Medya Grubu’na verdiği “Başarı Ödülü”nü Rûdaw Genel Müdürü Ako Muhammed’e takdim etmişti.