YPG VE PEŞMERGE - Kobani’de Kültür-Sanat Merkezi alındı (YENİLENDİ)

Kobani (Rûdaw) – Rojava’nın Kobani kentinde önemli bir nokta olan ve Kültür – Sanat Merkezi’nin de bulunduğu bölge, Kürt güçleri tarafından kontrol edildi.


Kobani’de YPG/ YPJ savaşçıları ile Peşmerge Güçleri, dün akşam saat 20:00’de başlayan ve bugün de süren çatışmalar sonucunda Kültür-Sanat Merkezi’ni aldı. 


Rûdaw konuşan Peşmerge Güçleri Kobani Destek Birliği’nden bir kaynak, YPG savaşçıları ile düzenledikleri ortak saldırıda, IŞİD örgütü mensuplarının Baki Hıdo Kültür – Sanat Merkezi’ni terketmesini sağladıklarını belirtti.


IŞİD’lilerin bölgeden çekildiğini söyleyen peşmerge kaynağı, Kürt güçlerinin merkezde örgüte ait cephaneyi ele geçirdiğini ifade etti.

 
Rûdaw’a konuşan Kürdistan Peşmerge Güçleri Kobani Destek Birliği komutanlarından Şerwan Muhammed Spindareyi, IŞİD’lilerin sona yaklaştığını, saldırı gerçekleştirmediğini ve sadece uzaktan keskin nişancılarla YPG savaşçıları ile peşmergeleri hedef almaya çalıştığını aktardı.

 
Komutan, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün ve bugün IŞİD mevzilerini hedef aldığı bilgisini de verdi. 

 
YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada da, kentin güneydoğu ve güney cephesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yoğun çatışmaların sabah da devam ettiği belirtildi.