Başkan Neçirvan Barzani İsveç Dışişleri Bakanı Linde ile görüştü

22-11-2021
Rûdaw
Etiketler Başkan Neçirvan Barzani İsveç Ann Linde
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani resmi ziyaret kapsamında Erbil’e gelen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’i kabul etti.

Görüşmede Irak parlamento seçimleri ve sonuçları, İsveç ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkiler, İsveç sermayesinin Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımları, Kürdistan Bölgesi’ndeki göçmenlerin durumu, Rojava'daki Hol Kampı ve IŞİD saldırılarının yanı sıra Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki hukuk ve adalet sistemi, ayrıca iklim değişikliğinin Irak üzerindeki etkileri ele alındı.

Görüşmede Irak'ın istikrarına değinen Barzani ve Linde, ülkenin siyasi geleceği konusunda tarafların uzlaşmasının önemine ve Iraklıların taleplerinin dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde kadınların durumunun da ele alındığı görüşmede taraflar kadınların ülkenin siyasi sürecine ve yönetmene daha aktif katılması için şartların iyileştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca demokrasi ve özgürlüklerin korunmasının önemine dikkat çekildi.

Görüşmede Erbil ile Bağdat ilişkileri, Irak'ın komşuları ile ilişkileri ve bölgedeki durum, IŞİD'lilerin yargılanması gibi konular ele alındı.

İsvaçli Bakan, görüşmeleri kapsamında Başbakan Mesrur Barzani, KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani ve sivil toplum temsilcileri ile de görüşecek.

Ann Linde, bugün Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile birer görüşme gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli