Akre’de Kürdistan Dağcılar Festivali düzenlendi

Akre (Rûdaw) –Duhok’un Akre ilçesinde 600 kişinin katılımıyla Kürdistan Dağcılar Festivali düzenlendi.

Duhok'un Akre ilçesinde 64 Dağcılık ve Doğa sporları grubunun katılımıyla Kürdistan Dağcılar Festivali başladı.

Newroz’un başkenti olarak da bilinen Akre’de düzenlenen etkinliğe 600 kişi katıldı.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Dağcılar Federasyonu Başkanı Enver Ali,  “Yeni sezonda Newroz’un başkenti Akre’deyiz.  Sonbahar yıllık dağcılık festivalinde Kürdistan’ın her yerinden gelen dağcılarla bir arada olmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Festivale ilişkin bilgi veren Ali, “64 Dağcılık ve Doğa sporları grup davet edildi. Bu kapsamda 600 kişi isimlerini yazdırdı. İstenmeyen olaylara karşın gerek teknik açıdan gerekse sağlık ve ilk yardım konularındaki hazırlıklar açısında önlemlerimizi almış bulunuyoruz ” diye konuştu.

Festivale katılan Halepçe Dağcılar Derneği Başkanı, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Öncelikle Akre’nin değerli halkı ve yöneticilerine bu organizasyonuna ev sahipliği etikleri için teşekkür ediyoruz. Güzel bir atmosferde şu an Akre’de bulunuyoruz. Bundan sonra da dağcı ve doğa sporlarıyla uğraşan insanlar için daha fazla aktivite düzenlemelerini umuyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentine yaklaşık 105 km uzaklıkta bulunan Akre kenti her yıl birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Kürdistan Dağcılar Festivali dışında her yıl 21 Mart Newroz Bayramı kutlamaları kapsamında Kürdistan’ın dört bir yanında gelen insanlar meşaleler eşliğinde Akre dağına çıkıyor.