Güney Kore Başkonsolosluğu’ndan Rûdaw’a teşekkür ziyareti

Erbil (Rûdaw) - Güney Kore'nin Erbil Başkonsolusu Choi Kwang-Jin, “Güney Kore Ulusal Günü” vesilesiyle hazırlanan yayın nedeniyle Rûdaw Medya Grubu’na “teşekkür ve saygı” plaketi sundu.

Rûdaw Medya Grubu’nun Erbil’deki Genel Merkezi’ni ziyaret eden Güney Kore'nin Erbil Başkonsolusu Choi Kwang-Jin, Rûdaw Medya Grubu Müdürü Ako Muhammed ile bir araya geldi.

Kwang-Jin, görüşmede, 16 Ekim günü Güney Kore Ulusal Günü vesilesiyle Erbil Başkansolosluğu tarafından Rûdaw’ın yardımları ile hazırlanan tören nmedeniyle Ako Muhammed’e bir “teşekkür ve saygı” plaketi sundu.  

16 Ekim günü, Güney Kore’nin Erbil Başkonsolosluğu, Rûdaw Medya Grubu’nun da ortaklığı ile geçmiş yıllardan çok farklı bir tören düzenledi.

Güney Kore Ulusal  Günü vesilesi gerçekleştirilen tören, yeni tip koronavirüsü tedbirleri gözönünde bulundurularak Erbil’deki bir otomobil fuarında düzenlendi. Törene katılan konuklar kendi araçların inmeden, Rûdaw tarafından hazırlanan ses ve görüntü sistemi sayesinde hem sahnede konuşan kişiyi gördü, hem de Rûdaw Radyo üzerinden konuşulanları takip etti. Ayrıca Rûdaw TV seyircileri de fly camera ile töreni izleyebildi.

Güney Kore'nin Erbil Başkonsolusu Choi Kwang-Jin, dünya genelinde ülkesinin 200’den fazla diplomatik temsilciliği bulunduğunu ancak sadece Kürdistan Bölgesi’ndeki temsilcilikte bu yıl Ulusal Gün kutlamaları gerçekleştirildiğini söyledi.

Kwang-Jin, bu nedenle Güney Kore medyasının ve özelikle de ülkenin ençok izlenen televizyonlarından biri olan KBS’nin törene büyük ilgi gösterip Rûdaw tarafından çekilen görüntüleri izleyicileri ile paylaştığını belirtti.

1961 yılında yayın hayatına başlayan KBS televizyonu, 1973’te kamu hizmetine alındı. 1994’te reklam alımını durduran kanal Güney Kore’nin en prestijli ve ençok izlenen televizyonu durumunda. KBS’nin Amerika, Çin, Japonya ve Avrupa dahil 11 ülkede ofisi bulunuyor.