HDP Diyarbakır il eşbaşkanları gözaltına alındı

22-10-2020
Rûdaw
Etiketler HDP Zeyyat Ceylan Diyarbakır Hülya Alökmen
A+ A-

Haber Merkezi – HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyat Ceylan ve Hülya Alökmen, partinin il binasına yönelik baskının “hukuki değil, siyasi olduğunu” belirterek, “bu yola devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “yasadışı doküman” bulundurulduğu iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polisler tarafından bugün öğlen saatlerinde baskın düzenlendi.

Başsavcılık, HDP’li iki gencin Fiskaya’da dalgalandırdığı Öcalan posterinin HDP binasında hazırlandığını gerekçe göstererek arama kararı verdi.

Polis tarafından abluka altına alınan binada arama yapıldı.

Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyat Ceylan ile birlikte Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı gözaltına alındı.

HDP Diyarbakır İl Örgütü resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Amed İl ve Yenişehir ilçe binamıza yapılan baskında uzun süren arama ve baskıdan sonra Eşbaşkanlarımız gözaltına alındı. Bu saldırılar umudumuzu büyütmekten alıkoyamaz bizleri. HDP baskılara karşı direne direne büyüyen bir geleneğin devamıdır. Direniş azmimiz sizi yok edecektir” denildi.

Ceylan: Biri arkadaşımız gider, onu gelir

Gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabı üzerinden görüntülü bir mesaj paylaşan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen, baskının hukuki değil, siyasi olduğunu söyledi.

Zeyyat Ceylan, “Partimize yönelik saldırılar yeni değil. Bugün partimizin Diyarbakır İl Binası’na yönelik saldırı da ne ilktir ne de son olacaktır” dedi.

“Demokratik siyaseti ve barış çalışmalarını kriminalize etmek istiyorlar” diyen Ceylan, şu ifadeleri kullandı:

“HDP ve bileşenlerini siyaset sahnesinden uzaklaştırmak, bunu da başaramayacaklarsa zayıflatmak istiyorlar ki böylece Türkiye ve Kürdistan’da siyaset yapamasınlar. Partimize yönelik yaklaşımlar hukuki değil, siyasi bir yaklaşımdır. AKP-MHP iktidarı şimdi bu yolla sonuç almak istiyor. HDP Diyarbakır il binasına saldırmak için kendilerine bir senaryo çizmişler ve bu senaryodan bir sonuç çıkarmak istiyorlar. Şunu söylüyoruz; ne yaparlarsa yapsınlar bir sonuç alamayacaklar, başaramayacaklar. Partimizin onurlu barış çizgisinin önünü alamayacaklar. Pratik olarak da bir arkadaşımızı alırlar, yerine on arkadaşımız geçer. Şimdiye kadar nasıl ki çalışmalarımızı durduramadılar, bundan sonra da durduramayacaklar ve başarana kadar da bu yolda devam edeceğiz.”

Alökmen: Hiçbir şey bulamayacaklar

Hülya Alökmen ise, “HDP’nin fikriyatını oluşturan halkların kardeşliğine, demokratik mücadeleye ve kadın özgürlüğüne olan inanç uzun süredir Türkiye siyasetini belirlerken baskı ve zulümle karşı karşıya kalıyor. Bugün parti binamıza yapılan baskın da bundan bağımsız değil. Biz bu baskı ve zorbalıkları uzun yıllardır yaşadık, buna karşı mücadele etme konusunda da kararlıyız, bilgiliyiz” dedi.

Alökmen, “İl binamızın altını üstüne de getirseler sadece kadın özgürlüğüne, halkların kardeşliğine ve özgür yarınlara olan inanç dışında hiçbir şey bulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli