CNK’den ABD Başkan adayı Biden’a 'sembolik' destek

Haber Merkezi - Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK), ABD Başkanlık yarışında Trump’ın rakibi olan Demokrat aday Joe Biden’ın Kürtlere yönelik açıklamalarını desteklediklerini, bu nedenle Biden'in devam eden seçim kampanyasına sembolik olarak maddi destekte bulunduklarını açıkladı.

3 Kasım günü gerçekleştirilecek olan ABD Başkanlık Seçimlerine haftalar kala mevcut Başkan Donald Trump ile rakibi Demokrat Parti adayı Joe Biden kampanyalarına hız verdi.

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK) ise seçimde “Kürtlere destek veren açıklamalar yapan” Biden’a sembolik destek verdi.

CNK’den yapılan yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının özelde ABD, genelde Ortadoğu ve Kürdistan politikasını nasıl etkileyeceğinin merak edildiğine dikkat çekildi.

“Bu işgal tarihi ABD- Kürt ittifak ve dostluğunu büyük bir darbe vurdu”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz 4 yıllık başkanlık sürecinde Kürdistan Bölgesi ve Güney Batı Kürdistan'da, Kürtlerin ve tarihi müttefikleri ABD'nin kazanımlarına sahip çıkmayan, bu kazanımlara yönelik saldırılara sessiz kalan Donald Trump'ın rakibi Joe Biden'in Kürtlere destek açıklamalarını çok değerli buluyoruz.

Kamuoyunun bildiği üzere Trump'ın başkanlığı döneminde, ABD'nin öncülüğünü yaptığı IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu ve Peşmerge'nin terörist IŞİD işgalinden kurtardıkları, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi idaresinde yer almayan Kürdistani yerleşim yerleri, 16 Ekim 2017'de İran'a bağlı radikal Şii Haşdi Şabi güçleri tarafından ABD'nin Irak ordusuna verdiği Abrams tankları ile işgal edildi. Bu işgal tarihi ABD- Kürt ittifak ve dostluğunu büyük bir darbe vurdu.

“Biden, defalarca Trump'ın Kürtlere ihanet ettiğini ifade etti”

Öte yandan yine Trump'ın başkanlığı döneminde Güney Batı Kürdistan'da Kürtlerin bin yıllardır yaşadıkları Efrin, Serêkaniyê, Girêspî kentleri 2018 yılından bu yana Türkiye'nin desteklediği radikal cihatçı guruplar tarafından işgal edildi. Bu kentlerde yaşayan yüzbinlerce Kürt'ün evi yakıldı bu kentlerin demografisi değiştirildi ve hala da değiştirilmeye devam ediliyor. Radikal gurupların bu kentlerde yaptıkları insan hakları ihlalleri BM başta olmak üzere birçok uluslararası insan hakları örgütü tarafından teyit edildi ve bu konuda birçok raporlar yayımlandı.

Demokrat Parti'nin başkan adayı  Sayın Joe Biden, defalarca Trump'ı eleştirerek, IŞİD karşısında ABD'yle birlikte hareket eden Kürt güçlerine ihanet ettiğini ifade etti. Joe Biden'in, Kürtlere destek açıklamalarını destekliyor Kürtler adına Joe Biden'in devam etmekte olan seçim kampanyasına sembolik anlamda maddi destek verdiğimizi, Trump'ın Kürt politikası nedeniyle Kürt- ABD ilişkisine verdiği tahribatların Joe Biden ile düzelmesini ve stratejik ortaklık hukukuna geri dönülmesini talep ettiğimizi ifade ediyoruz.”