Başkan Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi Peşmerge güçlerini birleştirmeye kararlıdır

6 saat önce
Rûdaw
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani (Solda) ile IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Komutanı Kevin Leahy bir araya geldi
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani (Solda) ile IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Komutanı Kevin Leahy bir araya geldi
Etiketler Neçirvan Barzan Neçirvan Barzani ABD Uluslararası Koalisyon Peşmerge güçleri Reform
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, " Kürdistan Bölgesi Peşmerge güçlerini birleştirmeye ve reformları gerçekleştirmeye kararlıdır” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Komutanı Kevin Leahy bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı toplantıya ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamaya göre Başkan Neçirvan Barzani ve Kevin Leahy, IŞİD'in Irak ve Suriye'de haka ciddi bir tehdit olduğu ve bölgenin barış ve güvenliğini tehdit ettiği konusunda hemfikir kaldılar.

Açıklamada her iki tarafın da IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon'un önemini ve gerekliliğini vurguladığı bildirildi.

Başkan Barzani ve Kevin Leahy, Koalisyon’un Irak ve Peşmerge güçleri ile işbirliğinin de IŞİD saldırılarının önlenmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Görüşmede ayrıca, "Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi ve Peşmerge Bakanlığı'nda reform gerçekleştirilmesi" süreci ele alındı ve reformların amacına ulaşması gerektiği kaydedildi.

"Kürdistan Bölgesi belirlendi"

Açıklamaya göre Başkan Barzani, Koalisyon’un desteğine övgüde bulunarak, "Kürdistan Bölgesi Peşmerge güçlerini birleştirmeye ve reformları gerçekleştirmeye kararlıdır” dedi.

Görüşmeye Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail ve ABD’nin Erbil Başkonsolosu Steven Bitner de katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli