Çin'de etkinliğe katılan bir Kürt genci Kürdi elbiseyle konuşma yaptı

30 dakika önce
Rûdaw
Etiketler Çin Kürt
A+ A-

Pekin (Rûdaw) – Çin Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen uluslararası bir kursa 5 Ortadoğu ülkesini temsilen katılan Kürt bir genç Kürdi kıyafetleriyle dikkat çekti. Kürsüde konuşma yapan Adıl Mela adındaki Kürt genci bazı ülkelerin Kürd elbisesinde rahatsız olduklarını söyledi.  

Çin Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir akademinin 16 günlük kursuna Irak, Mısır, Suriye, Bahreyn ve Ürdün'ü temsilen katılan Adıl Mela Salih kapanış konuşmasını Kürt kıyafetleri ile Kürtçe yaptı.

Kürt kıyafeti ile Kürtçe konuşma yapması temsil ettiği 5 ülkenin bazı katılımcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Adıl Mela Salih, Çin Dışişleri Bakanlığı'nın Uluslararası Erkekler Girişimcileri Akademisi (AIBO) tarafından 2-18 Temmuz tarihleri arası düzenlenen 16 günlük kursa katıldığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Adıl Mela Salih, Kürdistan Bölgesi’nden 5 kişilik bir grup halinde kursa katıldıklarını ifade ederek, “Etkinlik Çin’in emek, iş dünyası, Çin politikası, ülke ekonomisi, yapay zekâ ve diğer birçok konu hakkında bilgi ve deneyim edinmek için eşsiz bir fırsattı" dedi.

Kürt kıyafetleri ile kapanış konuşması yapmasının temsil ettikleri bazı ülkeler tarafından tepkiye sebep olduğunu belirten Salih, "Kürt kıyafetleriyle kapanış konuşması yapmak bizim için özel bir duyguydu. Her ne kadar beş ülkenin temsilcilerini bazıları tepki gösterse de konuşmamız katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı” ifadelerini kullandı.

Adil Mela Salih, Kürdistan Bölgesi temsilcileri olarak kurs boyunca çok sayıda toplantı ve etkinlik gerçekleştirerek dinleyicilere Kürt tarihi ve kültürünü tanıttıklarını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli