Başkan Neçirvan Barzani Azerbaycan'a davet edildi

Erbil (Rûdaw) –  Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, BM İklim Değişikliği Konferansına katılmak üzere resmi olarak Azerbaycan'a davet edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Hariri, Azerbaycan'ın Irak Büyükelçisi Nasır Memedova’yı makamında kabul etti.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Hariri ile Azerbaycan'ın Irak Büyükelçisi Nasır Memedova görüşmesinde Azerbaycan ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkiler ele alındı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi ile bölgedeki son gelişmeler de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.

Açıklamaya göre konuk diplomat, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının Başkan Neçirvan Barzani’yi BM İklim Değişikliği Zirvesi'ne (COP29) resmi davetini Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanına sundu.

COP Zirvesi, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl düzenlenen, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ni (UNFCCC) 1992 yılında imzalayan tüm ülkelerin katıldığı, uluslararası bir iklim konferansıdır.

BM İklim Değişikliği 29. Taraflar Konferansı (COP29) 11-24 Kasım 2024 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek.

Başkan Neçirvan Barzani, BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın davetiyle 30-11-2023 tarihinde Dubai'de düzenlenen COP28 zirvesine katılmıştı.

COP28'e 200 ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra binlerce karar vericinin de aralarında bulunduğu 70.000'den fazla bilim insanı, çeşitli alanlarda uzman şahsiyetler, uluslararası kuruluşların başkan ve üyeleri katılmıştı.