Rojava’da feci olay; Kürt futbolcu eşi ile yanarak can verdi

22-07-2021
Rûdaw
Etiketler Rojava Amude Şeyhmus Hiso
A+ A-

Amude (Rûdaw) – Rojava’nın Amude kentinde benzin bidonunun patlaması üzerine Amudespor’un yıldız futbolcusu Şeyhmus Hiso ve eşi yanarak can verdi.

Olay önceki gün öğlen saat 13:00 sırlarında Amude’nin Merika Sino köyünde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre Şeyhmus Hiso, kendisine ait motorsikletin deposunu kontrol etmek isteyince yangın çıktı. Yangının eve sıçraması ile salonda bulunan benzin bodunu patladı. Olayda Şeyhmus Hiso ve eşi ağır yaralandı.

Önce Amude ve daha sonra Kamişlo’da hastaneye kaldırılan çift, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Rûdaw’a konuşan kuzeni Mesud Hiso, “Kamışlo’ya hastaneye kaldırdık. Ancak yanıkları çok derindi. Güney Kürdistan’a sevkedilmelerine karar verildi. Kürt Kızılayı ambulansı da hazırdı. Ancak maalesef kurtarılamadı” dedi.

Amudespor futbolcunun kardeşi Ciwan Hiso da, “Henüz yaralı iken olayın nasıl olduğunu kendisinden sorduk. Kendisine ait motorsikleti evin salonunda bulunduruyordu. Depoyu kontrol etmek için çakmak kullanıyor. Bu arada depo tutuşuyor ve yangın eve sıçrıyor. Salonda bulunan benzin bidonu patlayınca Şeyhmus ve eşi yanıyor” diye anlattı.

Şeyhmus Hiso ve eşi arkalarında 2 engelli çocuk bıraktı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.