200 gündür kayıp olan Gülistan Doku için baraj gölü boşaltılıyor

Dersim (Rûdaw) - Dersim'de 200 gündür haber alınamayan Gülistan Doku'nun bulunabilmesi için Uzunçayır Baraj Gölü boşaltılmaya başlandı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Dersim'e  giderek güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

Kaybolmasının ardından 200 gün geçen Gülüstan Doku için İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Dersim Valiliği'nde yaptığı açıklamada, 5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliye edilmeye başlandığını söyledi.

Doku için, Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve kıyı kesimlerinde botla arama çalışmaları sürerken, 6 Temmuz günü sualtı arama çalışmaları sonlandırılmıştı. Doku ailesi Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüştü. 16 Temmuz'da aileyle bir araya gelen Bakan Soylu, genç kadın için arama çalışmalarının sürdürüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü'nün boşatılacağını aileye aktarmıştı.

5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan Gülistan Doku'nun bulunabilmesi için 15 gün sürecek baraj suyu tahliye çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku hukuksal mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Aygül Doku, "200 gündür Gülistan'nın bedenini arıyoruz. 184'üncü günde çalışmalara ara verilmişti bizde bunun üzerine Ankara'ya giderek Bakan beyle görüştük. Bakan beye cinayetten şüphelendiğimizi söyledik ancak bakan bey delillerin suyu gösterdiğini söyledi. Bizde bunun çözümü için Dinar suyunun altındaki suyun tahliye edilmesi, kurutulmasını ve gözlerimizle Gülistan'ın orda olup olmadığını görmek istedik. Bu işlem 15 gün sürecek dediler. Pazartesi'den itibaren başladı suda azalma başlamış. Suda bir haraketlilik var" dedi.

Baraj suyunun boşatılması sonucunda hukuki süreci devam ettireceklerini söyleyen Doku, "15 gün sonra biz bu kanıya varacağız. Gülistan bu suda var mı yok mu? Gülistan bu sudaysa o zaman bizim kızımız neden intihar etsin. Kızımız intihar ettiyse buda bir cinayettir çünkü kardeşim ile iki önce görüştüm ve bana kendisine kitap ayarlamamı istedi. Eğer Gülistan, suda bulunup intihar etmişse bu sefer onun hukuki mücadelesini vereceğiz. Çünkü intiharda bir cinayettir benim kardeşim durup dururken neden intihar etsin. Yok Gülistan burada değilse, Gülistan nerede diye sormaya devam edeceğiz. Ve bu olayda ismi geçen ailenin, şüphelilerin yargılanması için mücadele vereceğiz" diye konuştu.