Saldırıyı PKK üstlendi

Haber Merkezi –PKK’nin  silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin infaz edilmesini üstlendi.

 

Urfa'da 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bombalı saldırısının ardından bu sabah bir olay daha yaşandı. Ceylanpınar ilçesinde iki polis memuru başından vurularak öldürüldü.

 

Emniyet yetkililerinden edilen bilgilere göre, Feyyaz Uçar ve Okay Açar adlı polis memurları, elleri ayakları arkadan bağlı kafalarına susturucu silahlarla ateş edilip infaz edildi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi,  öldürülen 2 polise ilişkin olarak yazılı açıklamada bulunarak, “Her iki polisin Suruç katliamına misilleme olarak DAİŞ çeteleriyle işbirliği içerisinde oldukları gerekçesiyle öldürüldüğünü” bildirdi.

 

HPG açıklamasında şöyle denildi:

 

“22 Temmuz günü sabah 06:00 sularında bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak Ceylanpınar’da DAİŞ çeteleriyle işbirliği içinde olan 2 polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda Feyyaz Özsahra ve Okan Acar isimli polisler öldürülürken, öldürülen polislerin silah ve kimliklerine el konulmuştur.”