Şengal’de 37 faili meçhul cinayet

22-06-2017
Rûdaw
Şengal
Şengal
Etiketler Şengal Mechul Sınune
A+ A-

Şengal (Rûdaw) - Musul’un Şengal ilçesinde bir buçuk yılda 7’si peşmerge, 37 kişi faili meçhul cinayetlere kurban gitti.

 

Peşmerge Güçleri tarafından IŞİD’den kurtarılması ardından Şengal ve çevresinde, son bir buçuk yılda 7’si peşmerge, 37 kişi kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü.

 

Oğlunu faili meçhule kurban veren Lana Kasım, “Oğlum telefonda ağabeyine sonra görüşeceklerini söylemiş. Kontrol merkezine ulaşmadan kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü. Kürdistan yetkililerinden oğlumun katillerini tespit etmelerini istiyorum. Başka da birşey istemiyorum” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Lana Kasım’ın peşmerge oğlu Hadi Hizard, “Kardeşimle telefonla görüşerek, peşmergelere yardım etmesi için cepheye yanımıza çağırdım. Ancak kardeşim yolda kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü” diye konuştu.

 

Faili meçhu cinayetlerin 10’u Şengal’in Sinune nahiyesi ve çevresinde, geri kalanı ise Şengal’de yaşandı.

 

Rûdaw’a konuşan Sınune Nahiye Naif Seydo, konuya ilişkin incelemelerin başlatıldığını söyledi.

 

Naif Seydo, “Asayiş güçleriyle yaptığımız görüşmelerde zanlıların tespit edilmesini istedik. Başlatılan incelemelerde şimdiye kadar herhangi bir sonuca varılamadı” ifadelerini kullandı.

 

Faili meçhule kurban gidenlerin 7’si peşmerge, 30’u ise sivil. Söz konusu kurbanlar arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

 

Musul'un Şengal ilçesi, 3 Ağustos'ta IŞİD'in eline geçmişti. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli