Tuzhurmatu halkından Rûdaw’a teşekkür

Erbil (Rûdaw) - Tuzhurmatu Halk Derneği Başkanı Fahır Abbas, Rûdaw TV’ye “Tuzhurmatulular İçin Yaşam Kampanyası” programı ile seslerini duyurduğu için teşekkür etti.

 

Rûdaw TV'de yayınlanan “Li Gel Renc” programına 8 Mart’ta katılan Tuzhurmatu Halk Derneği üyeleri “Yaşam Kampanyası” adlı yardım kampanyası başlatarak, Irak Göç ve Göçmenler Bakanı’na kendilerine yardım etmeleri çağrısında bulunmuşlardı.

 

Rûdaw’a konuşan Tuzhurmatulular Derneği üyesi Fahir Abas, “Rûdaw TV’de Ligel Renc ile birlikte ‘Yaşam Kampanyası’ programı yayınlandıktan sonra büyük bir yardım toplandı. Bu program yoluyla Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed’ten yağmalanan evlerin onarılması talep edildi” dedi.

 

Derbaz Muhammed’in seslerini duyduğunu belirten Abbas, konuşmasına şunları ekledi:

 

“Derbaz Muhammed Tuzhurmatu’yu ziyaret etti. Yağmalanan evler için541 milyon 653 bin dinar (yaklaşık 440 bin dolar) ödeme yaptı. Para bugün 251 aileye zararları ölçüsünde dağıtıldı.”

 

Abbas ayrıca, Rûdaw TV ve Renc Sengavi’ye teşekkür ederek, göçzedelere gösterdikleri vefayı unutmayacaklarını söyledi.

 

16 Ekim olaylarında Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinden kaçan binlerce Tuzhurmatulu Kürt, Kürdistan Bölgesi’nin diğer kentlerine sığınmıştı.

 

Yaşanan olaylarda, ilçedeki yüzlerce ev tahrip edilmiş ve yağmalanmıştı.

 

Rûdaw TV’de yayınlanan “Yaşam Kampanyası” programının ardından Tuzhurmatu’yu ziyaret eden Derbaz Muhammed, 16 Ekim olaylarında zarar gören 250 evin onarılacağını söylemişti.