Rûdaw: Kürt gazeteciliği, Kürt siyasi ve aydınlanma hareketini ileri taşımıştır

22-04-2019
Rûdaw
Etiketler Kürt Gazeteciliği Kürdistan 22 Nisan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Medya Grubu, yurt içinde ve dışında bulunan tüm Kürt gazetecilerin Kürt Gezeteciliği Günü’nü kutlayarak, Kürt gazeteciliğinin Kürt siyasi ve aydınlanma hareketini ileri taşıdığını ve toplumda çok yönlü bir değişime yol açtığını belirtti.

 

Kürt basını 121 yaşında. Rûdaw Medya Grubu, 22 Nisan Kürt Gazeteciliği Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Kürdistan’da ve yurt dışında bulunan tüm Kürt gazetecilerin Kürt Gezeteciliği Günü’nü kutlayan Rûdaw Medya Grubu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“22 Nisan 1989’da basılan ilk Kürtçe gazeteden (Kürdistan) bu güne Kürdistanlı gazetecilerin verdiği emek ve çabayı önemli buluyoruz.

 

Kürt gazeteciliği, Kürt siyasi ve aydınlanma hareketini ileri taşımış, Kürdistan toplumunun yaşamında çok yönlü bir değişime yol açmıştır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte medyanın ve özellikle de Kürt medyasının etkisi günden güne artmıştır.

 

Rûdaw Medya Grubu, Kürdistan’da gazeteciliğin geliştirilmesinde gözle görülür bir rol oynamaktan ve bu rolü sürdürmekten gurur duyuyor.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli