Yaşlılar için Vefa Konağı

21-12-2018
Rûdaw
Etiketler Malatya Vefa Konağı yaşlı hizmeti
A+ A-

Haber Merkezi - Malatya Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği “Vefa Konağı Projesi” kapsamında, yaşlılara sağlık hizmetlerinden kişisel bakıma kadar her türlü destek veriliyor.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirdiği “Vefa Konağı Projesi” kapsamında 65 yaş üstü yaşlılara farklı hizmetler sunuluyor.

 

Yaşlıların korunması ve desteklenmesi, biyopsikososyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında Büyükşehir Belediyesince hizmete açılan “Vefa Konağı”ndan tüm yaşlılar faydalanabiliyor.

 

Hürriyet Parkı içerisinde sosyal tesise dönüştürülen konak, vatandaşların bir araya gelerek, hoşça vakit geçirdikleri bir mekan haline geldi.

 

Kuaför ve bakım hizmetinin de verildiği konakta, halka çay ve kahve de ikram ediliyor. Yaşlılar, mekandaki tüm imkanlardan ücretsiz yararlanabiliyor.



 

Proje kapsamında ihtiyaç sahibi 97 kişinin evi de onarıldı.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptığı açıklamada, projeyle yaşlıların bir araya gelerek, sohbet edip kitap okudukları sosyal bir tesisi kente kazandırdıklarını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli