Erbil'den sert sözler: Kürdistan'ın dağları yerinde duruyor!

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanlık Sözcüsü Dr. Umed Sabah, “Tarih şahittir ki kitle imha silahları ve cephaneleriyle birlikte Saddam Hüseyin ve ondan sonra gelen daha vahşi ve gücü daha fazla olan IŞİD terör örgütü de Kürdistan'ın çetin dağlarında püskürtüldü” dedi.

 

Şii Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Bakır Cebır Solağ'ın geçtiğimiz günlerde Peşmerge Güçleri'nin IŞİD'den kurtardığı bölgelerden çekilmemesine ilişkin medyaya düşen sözlerine başkanlıktan yanıt geldi.

 

Başkanlığın resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Medyada Bakır Cebir Solağ'a ait olduğu iddia edilen bir açıklama yayımlandı. Açıklamada Peşmerge Güçleri tehdit edilirken peşmergenin kurtardığı bölgelerde çekilmemesine ilişkin, 'Biz şimdi güçlü bir orduyuz ve güçlü Heşdi Şabi mislilerimiz var. Hiç bir sınır ve engel onları durduramaz' denildi.

 

Maalesef bu açıklamaların üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen, tarihi bir bağımız olan Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı'ndan bu sözlerin kendilerine ait olmadığı yönünde bir açıklama gelmedi. Haberin doğru çıkması durumunda da biz aramızdaki tarihi ilişkimizi yineleyeceğiz. Eğer Peşmerge Güçleri ve o güçlerin kahramanlığı olmasaydı Iraklı güçler tek başına bugün kaydedilen başarıları görmeyeceklerdi. Peşmerge Güçleri operasyonda teröristlerin savunma hattını kırmasaydı 'Geliyoruz Ninova' operasyonu devam etmeyecekti.

 

Eğer bu sözlerin sahibi zalimce bir savaşın başlamasını istiyorsa, biz şunu hatırlatıyoruz: Tarihimizde buna benzer çok örnek yaşadık. Tarih şahittir ki Saddam Hüseyin kitle imha silahları ve cephaneleriyle birlikte, ondan sonra gelen ve daha vahşi olan IŞİD terör örgütü de Kürdistan'ın çetin dağlarında püskürtüldü.

 

Milletimiz medeniyeti ve insanlığı savunuyor. Tekrar ediyoruz; şansını denemek isteyen olursa çetin dağlarımız yerine duruyor.”