Komisyon: İki milyondan fazla kişi Kürdistan Parlamento seçimlerine katıldı

6 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kürdistan seçimleri ​Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, iki milyondan fazla kişinin Kürdistan Parlamento seçimlerinde oy kullandığını açıkladı. Genel seçmenlerin yüzde 39’unun erkek, yüzde 33’ünün kadın olduğu belirtildi. 

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Parlamento seçimlerine ilişkin resmi verilerini yayımladı. Buna göre, toplam oy kullanma hakkına sahip olan 2 milyon 899 bin 578 seçmenden, 2 milyon 87 bin 972 kişi oy kullandı. Bu da katılım oranının %72 olduğunu gösteriyor.  

Komisyonun verilerine göre, seçimlerin yapıldığı dört bölgede toplam 7 bin 70 sandık kuruldu. Bu sandıklardan 7 bin 65'inin sonuçları alınırken, sadece beş sandığın sonuçları henüz Komisyona ulaşmadı.

Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Parlamento seçimlerinde oy kullanan 1 milyon 133 bin 244 kişinin erkek olduğunu ve bu sayının oy kullanma hakkına sahip olanların yüzde 39’unu oluşturduğunu açıkladı. Kadın seçmen sayısının ise 954 bin 728 olduğunu belirten Komisyon, oy kullanan kadınların oranının yüzde 33 olduğunu duyurdu.

Seçim sürecini gözetlemek için, özel ve genel seçim günlerinde, 33 bin 758 siyasi parti temsilcisinin yanı sıra, 17 bin 15 iç ve uluslararası gözlemcinin görev yaptığını bildirdi.

18 ve 20 Ekim tarihlerinde, Kürdistan Parlamentosu’nun altıncı dönem özel ve genel seçimleri gerçekleşti. Seçim sonuçlarının bugün Komisyon tarafından açıklanması bekleniyor.  

Rûdaw Medya Grubu'nun elde ettiği sonuçlara göre, Parlamento seçimlerinde birinci sırada Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), ikinci sırada Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), üçüncü sırada ise Yeni Nesil Hareketi yer almaktadır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli