Neçirvan Barzani: Aşti Hewrami Kürdistan Bölgesi'nin inşasında büyük rol oynadı

13 saat önce
Etiketler Aşti Hewrami Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Başsağlığı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Eski Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami için başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Kürdistan Bölgesi'ne beceri ve sadakatle hizmet etti... Kürdistan Bölgesi'nde altyapı inşa edilmesinde ve petrol sektörünün geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı" dedi.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Kürdistan Bölgesi’nde 6., 7. ve 8. hükümet döneminde  Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve 9. hükümette Enerji İşlerinden sorumlu Başbakan Yardımcılığı yapan Aşti Hewrami dün hayatını kaybetti.

Hewrami’nin vefatı dolayısıyla Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan  Neçirvan Barzani mesajında  " Ailesine, dostlarına ve meslektaşlarına en derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Allah'tan onun ruhunu rahmetiyle bereketlendirmesini, huzur ve rahatlık vermesini diliyorum” dedi.

Mesajının devamında  Aşti Hewrami’nin Kürdistan Bölgesi'ne sunduğu hizmetlere değinen Neçirvan Barzani şunları dile getirdi:

"Merhum Dr. Aşti Hewrami, Kürdistan Bölgesi'ne beceri ve sadakatiyle hizmet etti, Kürdistan Bölgesi'nin altyapı inşasında ve petrol sektörünün geliştirilmesinde büyük rol oynadı.”

Aşti Hewrami kimdir?

1948’de Halepçe'nin Hewraman bölgesinde dünyaya gelen Aşti Hewrami, 1971 yılında Bağdat’ta petrol alanında lisans diploması aldı.

Ardından Basra'daki Irak Petrol Şirketinde mühendis olarak çalıştı. Hewrami, 1975'ten 1982'ye kadar İngiltere'de bir İngiliz petrol şirketinde mühendis olarak çalıştı.

1978'de İskoçya'dan Petrol Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi alan Aşti Hewrami, 2006 yılında Kürdistan Bölgesi hükümetinde Doğal Kaynaklar Bakanı oldu. Bu görevini 2018’e kadar 3 dönem bu görevini sürdürdü.

Aşti Hewrami ayrıca 9’uncu Kabine'de Enerji İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Uzun süredir tadavi gören Hewrami, geçirdiği ameliyatın ardından dün  76 yaşında yaşamını yitirdi.

Aşti Hewrami’nin naaşı bugün Halepçe’nin Tewêle kasabasında toprağa verilecek

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli