Başkan Barzani’den KDP’ye ‘birlik ve beraberlik’ mesajı

21-09-2021
Başkan Mesud Barzani
Başkan Mesud Barzani
Etiketler Mesud Barzani KDP Kürdistan Bölgesi Irak Seçimleri 2021
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, Başkan Mesdu Barzani’nin KDP Politbüro toplantısında “birlik, beraberlik ve birlikte çalışma” mesajı verdiğini, ayrıca seçim çalışmalarının provakasyon ve kargaşadan uzak gerçekleşmesini istediğini söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu Başkan Mesud Barzani başkanlığında olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Neçirvan Barzani, KDP Politbüro Genel Sekreteri Fazıl Mirani de katıldı.

Yaklaşık bir buçuk sat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Parti Sözcüsü Mahmud Muhammed, “KDP seçim sonrası için nasıl hazırlanıyor” şeklindeki bir soruya, “Biz hazırlıklarımızı bir çalışma programı içerisinde açıkladık. Seçimlerin ardından siyasi, ekonomik ve toplumsal açıdan bu ülke nasıl yönetilmeli, hepsi bu programın içerisinde var. Bu da hangi tarafın bu görüşlerimize yakın durduğuna bağlı. Doğrusu Irak’taki tüm kurumların yeniden düzenlenmesine ihtiyaç var. Ortaklık, ittifak ve denge unsurları ki bunlar ihlal edilmiş, ülkedeki tüm dini ve etnik bileşenlerin yönetime katılacağı biçiümde yeniden düzenlenmeli” yanıtını verdi.   

Muhammed, Rûdaw muhabirinin, “Bu seçimler için tahmininiz nedir, kaç sandalye kazanmayı düşünüyorsunuz” sorusunu ise, “Burada amaç sandalye kazanmak veya sandalye sayısı değil. Konumumuzu koruyup daha da güçlendireceğimizi tahmin ediyoruz. Adımlarımızı da bu temelde atıyoruz” şeklinde yanıtladı.

Seçim hzırlıkları sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşıldığını hatırlatan Sözcü Muhammed, “posterlere zarar verme” gibi girişimlerin “sorumsuzluk örneği” olduğunu ancak bunların aşılabilecek problemler olduğunu söyledi.

Kerkükteki duruma ilişkin bri soruya yanıt veren Mahmud Muhammed, şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorlar ki KDP Kerkük’e dönecek ve Kürtlük bu kentin damarlarına işlediği için kökü hep canlı kalacak. En çok da bundan korkuyorlar. Bu nedenle KDP ve Kürdistan bayrağına karşı çıkıyorlar. Bu bizim ve adaylarımızın kente dönmesinden duydukları korku değil. Çıkarmak istedikleri engeller aslında bu dönüşün bir anlaşmaya vesile olmasından ve Irak hükumeti içerisinde elde ettikleri konumu kaybetmelerinden duydukları korkunun neticesidir. Kendi yerlerinden, yollarından korkuyorlar. İster Kürdistan Bölgesi ile olsun, ister olmasın, Kerkük Kürdistani bir şehirdir. 140’ıncı Maddenin tüm bentleri uygulanır, o zaman Kerkük halkı ne karar verirse biz de saygı duyarız.”

KDP Sözcüsü Muhammed, “Başkan Barzani’nin toplantıda mesajı neydi” sorusuna ilişkin de, “Birlik, beraberlik ve birlikte çalışma mesajı verdi. Seçim çalışmalarının provakasyon ve kargaşadan uzak yürütülmesini, çok sabırlı davranmamızı ve tüm bölgelerde sadece işimizle meşgul olmamızı istedi” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli