SÜLEYMANİYE- 'İsveç’in en büyük mafyası' Kürt Tilkisi'nin annesi tutuklandı

29 dakika önce
Rewa Macid ve Annesi
Rewa Macid ve Annesi
Etiketler Rewa Macid Annesi mafya Kürt Tilkisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -“Foxtrot” adlı grubun liderliğini yapan ve İsveç'te “Kürt Tilkisi” olarak nam salan Rewa Mecid’in annesi güvenlik güçleri tarafından Süleymaniye de yakalandı.

Konuyla ilgili Rûdaw'a konuşan Süleymaniye'deki üst düzey bir güvenlik görevlisi, “Bu kişi (Rewa Mecid'in annesi) Irak Ceza Kanunu'nun 273. maddesi uyarınca bir şüpheliye yataklık etme suçlamasıyla tutuklandı” dedi.

Rewa'nın annesinin tutuklandığı Ceza Kanunu maddesinde çeşitli ceza türleri yer alıyor, bu konuda ilgili hakim hangi cezanın verileceğine dair karar verecek. Sanık hapis veya para cezasıyla cezalandırma ihtimali var. Hapis cezası ise 7 yılı geçmemek şartıyla olacak.

Daha önce İsveç medyası, “Foxtrot” adlı grubun liderliğini yapan ve ülkede “Kürt Tilkisi” olarak nam salan Rewa Mecid’in İran sınırında tutuklandığını yazdı.

İsveç'te şiddet dalgası

Ülkede devam eden şiddet olaylarının sebebi ise Mecid’in uzaktan kontrol ettiği grup ile diğer uyuşturucu çeteleri arasındaki “hakimiyet kavgasına” bağlanıyor.

İsveç SVT Nyheter kanalı çeşitli bağımsız kaynaklara dayandırdığı bir haberinde, “Foxtrot grubunun lideri Rewa Mecid’in İran sınırında tutuklandığını bildirmişti.

Ülkede, "Kürt Tilkisi" olarak bilinen Rewa Mecid, İsveç polisi tarafından ülkede büyük bir suç çetesine liderlik etmekle suçlanıyor. Yıllardır Türkiye ve Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan 37 yaşındaki Mecid’in çetesini buralardan yönettiği iddia ediliyor.

Rûdaw Diaspora programı ekibi, İsveç’e giderek bu zorlu ama bir o kadar da riskli dosyayı araştırdı. Zira kimse yaşananlardan bahsetmeyi bırakın “Kürt Tilkisi”nin adını bile ağzına almaya cesaret edemiyor.

Rûdaw ekibine konuşan bazı kaynaklar, Rewa Mecid’in Süleymaniye’nin Qeladize ilçesinde, sınırın Rojhılat tarafında tutuklandığını söylemişti.

Ancak ne polis ne de resmi kurumlar haberin doğruluğunu teyit edememişti.

Rewa Mecid veya diğer adıyla "Kürt Tilkisi" ülkede cinayet planları ve özellikle ciddi uyuşturucu suçları nedeniyle uluslararası alanda aranıyor.

İsveç medyası, Rewa Mecid’in lideri olduğu grup ile başka bir Yunan vatandaşının liderliğini yaptığı uyuşturucu ağı arasındaki çatışmalar nedeniyle ülkedeki şiddet dalgasının yayıldığını belirtiyor.

Mecid’in 2018 yılında İsveç'ten ayrılarak Kürdistan Bölgesi’ne geldiği ve eylemleri ile uyuşturucu ticaretini buradan yaptığı öne sürülüyor.

Ayrıca Türk medyasında daha önce çıkan haberlere göre, Mecid Türkiye'ye geçerek Bodrum'da 350 bin avroya eşdeğer bir ev satın alarak vatandaşlık almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli