Demokratların kongresine katılan KDP'li isim: Bu zengin deneyimi ülkemize aktarmak istiyoruz

Washington (Rûdaw) – Demokratların kongresine katılan KDP Araştırma ve Basın Dairesi Başkanı Çınar Said Abdullah, ABD Demokratik Kongresi'nin tüm dünya için önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, "Biz bu zengin deneyime katılıp ülkemize aktarmak istiyoruz” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Basın ve Araştırma Dairesi Başkanı Çınar Said Abdullah ABD Demokratik Kongresi'ne katıldı.

Rûdaw’ın Washington Temsilcisi Diyar Kurda’ya konuşan Çınar Said Abdullah tüm dünya için önemli bir etkinlik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri'nde olmasına rağmen tüm dünya için çok önemli bir olay yaşanıyor. Çünkü burada demokrasinin ilk aşamalarında olan bazı ülkeler var. Bu zengin tecrübeyi paylaşarak ülkemize aktarmak istiyoruz.”

Demokrasi için çalışan ve ülkelerde şubeleri bulunan NDI, Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerin temsilcilerini kongreye davet etti. Diğer ülke, parti ve kuruluşların temsilcileri de konuk olarak katılıyor.

Çınar Said Abdullah, “Bir Kürdistani parti olarak bizi davet etmek, bölgeye değer vermektir ve onların siyasi çevrelerinde olduğumuz anlamına gelir. Bu anlayışı bölgemize hizmet etmek için nasıl kullanacağımız bize kalmış bir şey. Bu etkinliğe katılmamız, onların gelecekte üst düzey görevlerde bulunabilecek, Kürtlerin ve Kürdistan'ın çıkarlarına faydalı olabilecek senatörlerini, milletvekillerini ve aktivistlerini tanımamız için büyük bir fırsat sunuyor” dedi.

Demokratların Ulusal Kongresi, partinin resmi adayını ve yardımcısını belirlemek için Pazartesi günü başladı ve Perşembe gününe kadar sürecek.

Kamala Harris, Chicago'daki kongrede Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak seçildi.

ABD tarihinde başkan yardımcısı olan ilk siyah kadın olan Harris, anketlerde Trump'ı geride bıraktı.

ABD Başkanlık seçimleri 5 Kasım’da yapılacak. Son anketlere göre Harris yüzde 48,1 oyla, Trump ise yüzde 46,7 oyla daha iyi durumda.