Demokrat Partili Senatör: IŞİD'e karşı bize yardım eden Kürtlere teşekkür ederim

Washington (Rûdaw) - Demokrat Partili Senatör Mark Kelly, IŞİD’e karşı mücadelesinde ABD’ye yardımlarından ötürü Peşmerge Güçleri ve Kürtlere teşekkür etti. Kelly, Harris'in başkanlık seçimini kazanacağına ve ABD'nin bir sonraki başkanı olacağına inandığını söyledi.

Demokrat Parti Senatörü Mark Kelly, Demokrat Parti'nin Chicago, Illinois'deki Ulusal Kongresini takip Rûdaw muhabiri Diyar Kurda'ya konuştu.

Kelly “IŞİD'e karşı savaşmamıza yardım ettikleri için Kürtlere teşekkür ediyoruz. Saddam Hüseyin Kuveyt'i işgal ettiğinde ben de Birinci Körfez Savaşı'nda yer almıştım. Kuveyt müttefiklerimizden biriydi ve onları Kuveyt’ten kovduk” dedi.

Irak ve bölgedeki mevcut duruma da değinen Kelly  “ İran adına vekalet savaşı veren gruplar Irak'ta müttefiklerimizi ve Orta Doğu'daki barışı tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Orta Doğu’nun ABD’nin ulusal güvenliği açısında jeostratejik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Mark Kelly, “Bu aynı zamanda Irak ve bölgedeki Kürtlerin güvenliği açısından da önemli” ifadelerini kullandı.

Kelly, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Donald Trump'ın değil Demokrat aday Kamala Harris'in kazanacağına inanıyor

Demokrat Partili Senatör Harris'in Donald Trump döneminde sıkıntı çeken ortaklar ve ittifaklarla ilişkileri güçlendirebileceğini söyledi.

Mark Edward Kelly, 2020'den beri Demokrat Partiden Arizona senatörlüğü görevini yürütüyor. 1991 Kuveyt savaşında ABD ordusunda pilot olarak görev yaptı. Kelly, siyasi kariyerinin yanı sıra 2001’de uzaya giden bir astronot olma özelliği de taşıyor.