Başkan Barzani: Birilerinin Kürdistan Bölgesi’ni yok etme çabaları artık geçmişte kaldı

21-08-2023
Etiketler Mesud Barzani Duhok Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Duhok’ta Behdinan bölgesinin ileri gelenleri ile yapılan toplantıda konuşan Başkan Mesud Barzani, “Artık birilerinin Kürt halkının mücadelesinin ürünü olan Kürdistan Bölgesi'nin statüsünü yok etme çabaları geçmişte kaldı” dedi.

Son bir kaç gündür Duhok’ta ilçeleri gezerek halk buluşmalarına katılan Başkan Mesud Barzani, bugün de Duhoklu din alimleri, ileri gelenler ve işadamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya katılanlara hitaben konuşan Başkan Barzani, bölgedeki siyasi duruma dikkat çekerek, siyasi partiler arasında birlik sağlanmasını istediğini, zaferin de birlikten geçtiğini belirterek, her zaman bunun için çalıştığını anlattı.

Barzani, “Ancak birliğin temel şartı, tüm tarafların Kürt halkının refahına ve meşru davasına olan inancıdır” dedi.

Geçtiğimiz yüzyılda Irak devletinin tarihine ve Kürt halkını yok etme girişimlerine değinen Başkan Barzani, 2003'ten sonra sorunların ortaklık, denge, mutabakat ve uzlaşma temelinde çözülmesi için iyi bir fırsat oluştuğunu söyledi.

Barzani, “Ancak ne yazık ki şimdi bile anayasa ve anlaşmalara saygı gösterilmiyor, Kürdistan Bölgesi'ni yasa değişiklikleri yoluyla zayıflatma veya tasfiye etme girişimleri devam ediyor. Ama artık birilerinin Kürt halkının mücadelesinin ürünü olan Kürdistan Bölgesi'nin statüsünü yok etme çabaları geçmişte kaldı” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani, Kürdistan halkının kendine belbağlaması gerektiğini belirterek bu amaçla Kürdistan Bölgesi Hükümetinin de Kürdistan Bölgesi'ndeki gelir kaynaklarını genişletmeyi ve gençlere istihdam yaratmayı planladığını anlattı.

Kürdistan Bölgesi’nde ümitsizlik yaymayı ve vatanseverlik duygusunu yok etmeyi amaçlayan girişimlerden ve halk arasında uyuşturucunun yayılma tehlikesinden bahseden Barzani, din alimleri ve öğretmenlerden buna karşı ulusal bilinci yayma ve bir arada yaşama ilkelerini derinleştirmelerini istedi.

Başkan Mesud Barzani, toplantının son bölümünde katılımcıların önerilerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli