DDKD ve HAK-PAR’dan Rojava için de birlik çağrısı

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır’da bulunan Kürt parti ve kurumları, IŞİD’e karşı mücadelede peşmerge ve PKK güçlerinin yakaladığı birliğin Rojava’da da devam etmesini istedi. 

Rûdaw’a konuşan Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) Başkanı İmam Taşçıer, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik IŞİD saldırılarından sonra Kürtler’in birlikte savaşmasından mutlu olduklarını söyledi. 

Peşmerge ve PKK güçlerinin birlikte mücadele etmesinin Kürtler arasındaki birlik için önemli olduğuna işaret eden Taşçıer, “Rojava’da Kürtler’in toprağıdır. Nerede olursa olsun Kürtler kendilerine yönelik bir saldırıya karşı birlikte hareket etmelidir. Rojava’da da birlikte hareket edilebilmelidir” dedi. 

HAK-PAR PM üyesi Ramazan Moray da, ulusal birliğin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:  

“Nerede Kürtler’e yönelik bir haksızlık bir saldırı olursa, temennimiz birlikte hareket edilmesidir. Rojava için de aynısı geçerlidir. Peşmergenin Rojava’da savaşıp savaşmamasının kararını elbette Federal Kürdistan Bölgesi yönetimi verir. Ancak bir Kürt olarak, ulusal birliğin önemine inandığımız için, Kürtler’in birlikte hareket etmesini istiyoruz.” 

KCK de bir süre önce yaptığı çağrıda, bütün Kürtleri Kürdistan’a yönelik saldırılara karşı birlik olmaya çağırmıştı.