Başkan Barzani, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Tueller ile görüştü

21-06-2021
Etiketler Matthew H. Tueller Irak ABD Mesud Barzani Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD'nin Irak Büyükelçisi Matthew H. Tueller, Metina’da PKK’nin saldırısı nedeniyle şehit düşen Peşmergeler için Başkan Barzani’ye taziyelerini iletti.

Başkan Mesud Barzani bugün  Selahaddin’de ABD'nin Irak Büyükelçisi Matthew H. Tueller ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede, Irak'taki siyasi durum ve yaklaşan seçimlerin yanı sıra Irak’taki siyasi sürece yönelik tehditler ele alındı.

Metina’da PKK’lilerin saldırı nedeniyle şehit düşen Peşmergeler için Başkan Barzani’ye taziyelerini ileten Tueller, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın istikrarının ülkeleri için özel bir önem taşıdığını ve Kürdistan Bölgesi'nin Irak'ın diğer bölgeleri için de bir istikrar ve refah örneği olduğunu vurguladı.

Görüşmede, Peşmerge Güçleri'nin birleştirilmesi, örgütlenmesi ve Peşmerge Bakanlığı'da reform programı kapsamında atılan adımlar ele alındı ve ayrıca terör tehdidine karşı mücadelede Peşmerge Güçleri ile Irak güçleri arasında koordinasyon merkezlerinin kurulmasının öenli olduğu hatırlatıldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki üniversitelerin seviyesi ve bu eğitim kurumlarının geliştirilmesi çabaları ve bunların Kürdistan Bölgesi'nin geleceğine etkisi de toplantıda ele alınan bir diğer konuydu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli