FLAŞ - Kandil ve Diyarbakır’a yeni operasyon! (YENİLENDİ)

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır’da dün gece geniş kapsamlı operasyon başlatılan 4 ilçesine bağlı 25 köyünde bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirilirken, bölgede hayat durdu.


Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice, Hani, Silvan ve Hazro ilçelerinin kırsal kesiminde operasyon düzenleneceği belirtilerek, toplam 21 köyde bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiği açıklandı.


Açıklamaya göre yasak uygulanmaya başlanan yerler şöyle:

 

Lice’ye bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli,

 

Hani’ye bağlı Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi, Damlatepe,

 

Silvan’a bağlı Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere,

 

Kulp’a bağlı Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli,

 

Hazro’ya bağlı Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü.

 

Bu arada, operasyon bölgelerinde Diyarbakır'daki birliklerden zırhlı araçlar ile profesyonel birlikler sevkedildi.

 

Bölgede bombardıman

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kürdistan Bölgesi’ndeki ve Lice kırsalındaki hedeflerin hava harekatı ile vurulduğunu açıkladı.

 

TSK'dan yapılan açıklamada, "20 Haziran 2016 tarihinde 22.00-22.58 saatleri arasında Kandil, Sinat ve Haftanin bölgelerine, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen beş hedef (BTÖ sığınak / barınakları ve mühimmat deposu) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir" denildi.

 

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

 

"20 Haziran 2016 tarihinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 21.00-21.40 saatleri arasında Lice kırsalına, Türk HavaKuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 11 hedef (BTÖ sığınak / barınakları ve silah mevzileri) ateş altına alınarak imha getirilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir.”

 

Köylerde hayat durdu!

 

Yasak nedeniyle köylüler mağdur oldu. Köy dışına çıkmak yasak olduğu için, köylüler hayvanlarını otlaklara çıkaramadı, bağ ve bahçelerine de gidemedi. Yüzlerce hayvan ahırlarda kaldı. Bazı köylerde ise, telefon ve elektrik şebekeleri kesildi.

 

Rûdaw'a konuşan köylüler, dün geceden beri bomba ve top seslerinden uyuyamadıklarını söyledi.

 

Yasak uygulanan bazı köylerin 1990'lı yıllarda boşaltıldığı, 2000'li yıllardan sonra geri dönüş sağlanan köyler olduğu öğrenildi.