Besê Hozat: Kantonlar birleşecek!

21-06-2015
Rûdaw
Etiketler Besê Hozat Kanton
A+ A-

Haber Merkezi - KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, Rojava’da yaşanan gelişmelere ilişkin, “Türkiye ne yaparsa yapsın kantonlar birleşecek” dedi.

 

Özgür Gündem gazetesine konuşan Besê Hozat, 7 Haziran seçimlerini ve Tel Abyad’ın alınmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

“Seçimin kazananı HDP, kaybedeni de Erdoğan’dır” diyen Hozat, “HDP projesi demokratik ulus projesiydi. Bu seçimde Türkiye halkları demokratik ulus projesine onay verdiler, benimsediler. Dikkat edin HDP sadece Kürdistan’da değil, Türkiye’nin her tarafından büyük bir oy aldı. Artık bu devlet sistemine, zihniyetine ve uygulamalarına yeter demektir” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti’nin Kürdistan’da büyük oy kaybettiğini belirten Hozat, şöyle devam etti:

 

“AKP’nin, Önderliğimizin çabalarıyla gelişen diyalog sürecini kendisine mal ederek, bunun üzerinden politika yaparak, bir yönüyle süreci kendi çıkarı için bir araç haline getirerek istismar etmesi, neredeyse tüm seçimlerde oy devşirme aracı olarak kullanmasına halkımız izin vermedi ve gerçek yüzünü ortaya çıkardı. AKP Kürt halkından unutamayacağı bir tokat yedi.”

 

Tel Abyad’ın Girê Spî (Til Ebyad) IŞİD işgalinden kurtulmasına da değinen Hozat, “Girê Spî bir yıldır DAİŞ’in kontrolündeydi ve halk çok yoğun bir baskı görüyordu. Girê Spî’ye yapılan tüm saldırılar Türkiye üzerinden gelişiyordu. Til Ebyad üzerinden DAİŞ’e her türlü silah-cephane desteği sunuluyordu. Akçekale DAİŞ’in arka bahçesi gibi çalıştı” şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye’nin komşu olarak Kürtler’i değil de IŞİD’i görmek istediğini söyleyen Hozat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Kobanê’ye saldırılar olduğunda sınırları aniden açtı ve ona etnik temizlik demedi, çünkü amaç kobanê’yi Kürtsüzleştirmekti. Oysa DAİŞ Türk devletinin yardımıyla Kobanê’de etnik temizlik yapmak istedi, soykırım uygulamaya çalıştı. Ama Türkiye buna etnik temizlik demedi. Bilakis sonuna kadar destek verdi.”

 

Hozat, Kürtler bölgenin en aktif aktörlerindendir. Tarihin diyalektiği değişmiştir. Kürtler mücadeleleriyle bunu değiştirmişlerdir. Türkiye ne yapıyorsa yapsın artık Kürtler’in bu kaderini değiştiremez. Kantonlar birleşecek, bu kaçınılmaz bir sonuçtur” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli