Kürdistan Üniversitesi için başvuru

21-06-2015
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Üniversite başvuru
A+ A-

Diyarbakir (Rûdaw) - Diyarbakır'da çok dilli bir üniversite kurmak isteyen Mezepotamya Vakfı, Kürdistan Üniversitesi'ni kurmak için başvuru yaptı.

 

Mezopotamya Vakfı'nın “Olağanüstü Kurucular Kurulu Genel Kurulu” dün  Diyarbakır’daki Cegerxwîn Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Mezopotamya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selim Ölçer, vakfın yöneticilerinden HDP'li Altan Tan, Ahmet Yıldırım, İmam Taşçıer, Kadri Yıldırım, Mahmut Toğrul, Mithat Sancar, Osman Baydemir, Sırrı Süreyya Önder, Yurdusev Özsökmenler'in milletvekili seçildiğini anımsatarak, "Hiçbir vakıf yok ki kendi içinde 10 tane milletvekili çıkarsın. Onun için çok sevinçliyiz. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak" şeklinde konuştu.

 

Vakfın faaliyet raporunu okuyan vakfın milletvekili seçilen üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ise, Eğitim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 4 fakülte açacaklarını söyledi.

 

Üniversite için Newroz Parkı arkasında bulunan bir arazi için çaba gösterdiklerini ifade eden Yıldırım, isim konusunda da “Amed Üniversitesi”, “Mezopotamya Üniversitesi” gibi isimlerinin patentleri alındığı için yeni bir isim arayışı içine girdiklerini belirtti.

 

Yıldırım, "Kürdistan Üniversitesi adında karar kıldık ve bu isimle başvuru yaptık. Henüz buna cevap alamadık ancak bu isimde ısrarcıyız” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli